Τα Σύβοτα – Λευκάδα

Τα Σύβοτα είναι ένας από τους πιο όμορφους κόλπους της Λευκάδας, που βρίσκεται 32 χλμ νότια της πρωτεύουσας της Λευκάδας. Ο οικισμός βρίσκεται γύρω από έναν μπλε κρυσταλλικό όρμο μέσα σε καταπράσινους λόφους και καταπράσινα δάση με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Το υπέροχο λιμάνι του χωριού παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο για ιδιωτικά σκάφη και πολύ κοντά είναι επίσης η κύρια παραλία.

Σήμερα, τα Σύβοτα είναι ίσως το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στη Λευκάδα. Είναι αρκετά ήσυχο κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολύ πιο έντονο το βράδυ. Το χωριό είναι ένας πολύ προτιμώμενος προορισμός για τους ιδιοκτήτες σκαφών. Τα Σύβοτα φιλοξενούν μερικές υπέροχες παραλίες με καταπληκτικά νερά και λευκή άμμο, εξαιρετικά διάσημες για την εκπληκτική ομορφιά τους και το άγριο φόντο. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά είναι προσβάσιμα με βάρκα. Κατά μήκος του μικρού λιμανιού των Συβότων θα βρείτε ωραίες ψαροταβέρνες και εστιατόρια.

Σύβοτα Γκαλερί

Πώς να έρθετε

Οδικώς

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που μπορείτε να επισκεφθείτε με αυτοκίνητο. Μια πλωτή γέφυρα συνδέει τη Λευκάδα με την ηπειρωτική χώρα (Ακαρνανία). Η μείωση της απόστασης και, ως εκ τούτου, ο χρόνος ταξιδιού, έχει μειωθεί σημαντικά λόγω τριών μεγάλων έργων στην περιοχή.

Η υποβρύχια σήραγγα της Πρέβεζας-Ακτίου σε συνδυασμό με την Εγνατία οδό, καθιστά την πρόσβαση ευκολότερη και ασφαλέστερη στο Ιόνιο Πέλαγος από τη ΒΔ Ελλάδα. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο νησί από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα λεωφορεία λειτουργούν καθημερινά από / προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα (www.ktel-lefkadas.gr)
– Από την Αθήνα (378 χλμ. – 5 ώρες) 5 φορές την ημέρα στη διαδρομή Αθήνα – Λευκάδα.
– Από τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ. – πάνω από 7 ώρες) 2 φορές την ημέρα στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λευκάδα.
– Από Πάτρα (161 χλμ. – 2 ώρες και 50 λεπτά) 5 φορές την ημέρα στη διαδρομή Πάτρα – Λευκάδα.

Με αεροπλάνο

Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από / προς το Άκτιο από διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη.

Με πλοίο

Υπάρχουν συχνά δρομολόγια με φέρι μποτ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (εκτός της χειμερινής περιόδου) από / προς την Ιταλία (Ανκόνα / Μπάρι / Μπρίντιζι / Τεργέστη) – Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα

Phone: +30 6947 580 962
Ionian Islands, Greece
Sivota 31082, Lefkada